sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Harrin elokuvapäivän lätinät.


IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS


Ohjaaja: Terry Gilliam
Pääroolit: Heath Ledger, Christopher Plummer, Verne Troyer, Loly Cole,
 Andrew Garfield, Tom Waits, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell
Budjetti: 30 miljoonaa dollaria


Elokuva avaa katsojalle unenomaisen fantasiaseikkailun, jossa vain mielikuvitus on rajana. 
Tohtori Parnassus on sotkenut asiansa lyömällä vetoa itse paholaisen kanssa. Vedonlyönnin panoksena on ihmisten viattomat sielut ja hänen oma tyttärensä. 


Parnassus ja hänen seurueensa matkaavat ränsistyneellä vaunulla ympäri Lontoon katuja, tarjoten yleisölle mahdollisuutta päästä haaveiden maailmaan taikapeilin avulla. Matkallaan he pelastavat miehen, joka roikkuu hirttosilmukan jatkeena sillan alta. Tämä salaperäienen mies on hiljalleen nääntyvälle ryhmälle joko pelastus tai lopullinen tuho.  



LAVASTEET

Elokuvan yleisen ulkoasuun on sekoitetttu hyvin vanhaa 1900-lukua ja 2000- lukua. Kärry jolla elokuvassa matkustetaan on elokuvan alussa hyvin nuhjuinen ja ränsistynyt. mutta loppua kohden vaunu alkaa hipoa jo 2000-lukua. Monissa kohtauksissa sai huomata että taustalla komeili useita verhoja, tyynyjä ja kankaita jotka löivat tunnelmaan samaan aikaan pehmeyttä mutta myös tietynlaista sekaisuutta.

Useissa kohtauksissa oli käytetty tietokonetta luomaan satumaiset maisemat. Osittain se toimi elokuvassa, mutta toisinaan se myös söi elokuvan uskottavuutta. Uskon että elokuvaa tehdessä oli käyetty myös usemapaa pienoismallia kuten mm. norsukallio kohtauksessa oli aika varmasti käyetty tietokonetta ja pienoismallia.
Kivet ja kalliot oli saatu luonnollisen näköisiksi vaikka tausta olisi tehty green screenillä.

Pidin elokuvaa mielenkiintoisena seikkailuna, sen värikkäiden vaihteluiden vuoksi.  Sen verran elokuva oli kuitenkin raskas, että se vaatii pienen hengähdystauon ennekuin sen voi katsoa uudelleen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ohjaaja: Terry Gilliam
Pääroolit: Jonathan Pryce, Katherine Helmond, Robert De Niro, Ian Holm
Budjetti: 15 miljoonaa dollaria

Eletään hyvin kontrolloidussa maailmassa, jossa pieni virkamies Sam haaveilee unelmiesa naisesta. Sam näkee jatkuvasti naisen lennokkaissa unissaan ja lopulta hän näkee todellisessa elämässään. Rakkaus ei kuitenkaan leisku 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti